Op Edwin’s verjaardag rijden we van Halls Gap in de Grampians zo’n kleine 400 km naar Mildura, een oase van wijngaarden en fruitbomen in de outback. Een hele lange rit waar weinig te beleven viel. We hebben zelfs geen kangaroe op de snelweg mogen ontmoeten! Ergens maar goed ook want onze “waste water” afvoer is nog steeds niet gerepareerd. Laat in de middag komen we in Mildura aan. De volgende dag gaan we aan boord van de ms Melbourne, een oude steampaddler, die ons meeneemt op een tocht van twee uur op de Murray rivier. Heel rustig en ontspannend, de kinderen vinden het fantastisch en Edwin loopt regelmatig naar beneden om de stoommachine en de waterraden te bewonderen. Daarna parkeren we aan het stadspark waar de kids kunnen spelen, slapen en weer spelen en we echt de taart voor Ed’s verjaardag kunnen eten, inclusief de bijbehorende kaarsjes. Een heerlijke dag! Bovendien hadden we tijdens de boottocht een mooie camping zien liggen aan de oevers van de rivier waar we graag nog een nacht wilden bivakkeren.

Op maandag 20 April zijn we in de ochtend naar Wentworth geweest, zo’n 30 km buiten Mildura. In Perry Sand Hills Dunes (mooie rode zandduinen) hebben de kids lekker stenen kunnen zoeken en konden we door het mulle zand rennen. Alleen jammer van al die vliegen die graag in onze nabijheid wilden zijn. De omgeving was echter fantastisch en één van de weinige plekken waar we met onze camper zonder 4-wiel aandrijving konden komen. In Wentworth was ook een hele oude gevangenis waar Sofie graag een kijkje wilde nemen. Tja, als je stoute dingen doet, dan moet je naar de gevangenis zeggen we altijd…Sofie heeft zich verkleed als een boef en kon er maar met moeite afstand doen toen we de “gaol” gezien hadden. Daarna zijn we vertrokken naar de camping aan de oever van de rivier. Wat een oase van rust, heerlijk! We kregen een mooi plekje met uitzicht op het water, de kids hebben ijs gegeten, gesprongen op het luchtkussen en gespeeld in het zand aan de rivier.

De volgende dag hebben we nog wat wijn ingeslagen van wijnhuis/landgoed Trentham en zijn we terug gereden richting Melbourne, via Wedderburn want in Halls Gap hebben we een stel ontmoet die een boerderij hebben in Wedderburn (ongeveer halverwege Mildura en Melbourne). Peter en Lianne hebben ons uitgenodigd op hun boerderij (schapen en granen) en van die uitnodiging hebben we gebruik gemaakt. Ontzettend leuk en indrukwekkend om te zien hoe het echte boerenleven in een zeer droog gedeelte van Australië er uit ziet en hoe gastvrij de mensen eigenlijk zijn. We hebben vlak na aankomst een rondleiding gekregen van het terrein (6000 hec!!!) met de auto en kregen daarna een overheerlijke BBQ voorgeschoteld. De camper stond op het erf en de volgende ochtend werden we verwacht voor het ontbijt. Daarna nog even kijken bij de puppies (waar Sofie op slag verliefd op werd) en de schapen (waar Daan graag achteraan rende samen met de zoon des huizen Andrew) en we konden onze weg naar Melbourne vervolgen. Leuk dat we dit hebben meegemaakt!!!

In Melbourne aangekomen ging onze Tom Tom voor de eerste keer de mist in (of wij eigenlijk omdat we de verkeerde Elisabeth street hadden geselecteerd). De consequentie was dat we met onze zeven meter lange Winnebago in de spits door het centrum van Melbourne reden en daar onze ” verkeerde” bestemming bereikten. Stress en verder zoeken leverde uiteindelijk wel het gewenste resultaat op, de Big4 stadscamping in Coburg, Melbourne. In het donker parkeerden we de camper en doken de kids met Ed nog even de speeltuin in terwijl ik de pasta van een paar dagen daarvoor opwarmde in de magnetron. Lang leve de moderne apparaten! Moe maar voldaan langen we allemaal vroeg in ons nestje, klaar voor de stad Melbourne!

Vandaag, 23 april, hebben we een drukke dag in Melbourne gehad. Allereerst heb ik in de rij gestaan voor de wasmachines en daarna hebben we de tram genomen naar de city. We hebben op de 55e etage gestaan van de Rialto Towers waar we een prachtig uitzicht hadden over de stad op 250m hoogte. Via Federation Square (mooie architectuur) zijn we terug gelopen naar het Sea Aquarium waar we o.a. prachtige koningspinguïns, roggen  en haaien hebben bewonderd. Na nog een rondje outlet shops zij we met de tram terug gereden naar de camping. Morgen wordt onze camper eindelijk gerepareerd en rijden we door naar Philip Island. Het weer is nog steeds heel goed maar er wordt regen verwacht (en daarom gaat iedereen blijkbaar wassen)!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s