Featured on ASmarterPlanet.nl on November 27, 2014

“Ik werk nu zo’n zes jaar bij IBM. De eerste drie jaar was het mijn taak om als IT-architect ingewikkelde IT-vraagstukken te vereenvoudigen en onze grootste klanten te adviseren. Daarna kreeg ik een nieuwe uitdaging en ben ik me volledig gaan richten op IBM’s cloudoplossingen, eerst als Benelux portfolio manager voor IBM’s beheerde clouddiensten, wat daarna verder is uitgegroeid naar advies en verkoop van deze clouddiensten aan onze grootste klanten.

Om bij te dragen aan de bekendheid van IBM’s clouddiensten ben ik begin 2012 social media kanalen als Twitter, LinkedIn en diverse blogs beginnen te gebruiken. Via deze kanalen deel ik mijn visie en kennis over cloud computing en IT-architectuur. Zo heb ik blogposts geschreven op onder andere ThoughtsonCloud.com, TheAtlantic.com, Wired.com en Computable.nl. Daarnaast ben ik expert cloud computing voor de IBM Benelux technical community (Benelux TEC) en lid van Platform Outsourcing Nederland.”

“Ongeveer een jaar geleden kruiste uitgever Packt Publishing mijn pad, met de vraag of ik gebaseerd op mijn blogposts niet eens een boek wilde schrijven over IBM cloud. Omdat dit volledig in mijn motto paste, heb ik deze kans met beide handen gegrepen. Het boek IBM SmartCloud Essentials, te bestellen via bijvoorbeeld Amazon.com en Bol.com, is het resultaat van mijn harde werk. Het bleek een erg waardevolle ervaring en ik ben dan ook dankbaar dat ik deze kans gekregen en gegrepen heb. Het gebruik van social media kanalen heeft me trouwens nog veel meer gebracht, zoals een vermelding als één van de twaalf technical leaders binnen IBM Europa in het Journal of Eminent Professionals. Maar met stip op één staat het feit dat social media me helpen bij het delen van kennis en inzichten en de interactie die hierdoor online en off line ontstaat. Voor iedereen die ook de stap richting ‘digital’ wil zetten, heb ik samen met IBM’s social engagement strategist een viertal blogposts geschreven over hoe je hier op een eenvoudige manier mee kan starten.”

Edwin Schouten, Cloud Services Leader IBM Services Benelux, http://edwinschouten.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s