Gebrek aan kennis is de grootste bedreiging van hedendaagse organisaties. Voor traditionele bedrijven, maar ook voor de Ubers, Bookings en Airbnb’s van deze wereld. Hun concurrenten draaien zich al warm in de cloud. Want veel meer dan een pc en internetverbinding heb je tegenwoordig niet meer nodig om een miljoenenbusiness te ontwikkelen.

Niet alleen de technologie is ruim voorhanden, ook de kennis is online verbluffend gemakkelijk te ontsluiten. Youtube is momenteel dé bron voor ontwikkeling van kennis en vaardigheden. Wie wil kan bijvoorbeeld door slechts een paar filmpjes te bekijken, zonder enige basiskennis, baanbrekende activiteiten ontwikkelen op het IBM Bluemix-ontwikkelplatform, dat de basis kan vormen voor bijvoorbeeld intelligente, api-gebaseerde business. De enige beperking is de eigen creativiteit. En anders volstaan volstaan hackatons en andere activiteiten om ideeën te genereren en snel en iteratief tot oplossingen te komen.

Op basis van Bluemix zijn wereldwijd al geweldige initiatieven gelanceerd: een platform op basis waarvan miljoenen inwoners van de staat Florida op hun mobiele device gewaarschuwd worden voor tropische stormen. Het STEM-ontwikkelinitiatief, waarbij kinderen op basis van zelf ontwikkelde code informatie ontsluiten voor mensen met een (ernstige) ziekte. Ook de gamewereld en maakindustrie staan bol van de succesverhalen.

IBM biedt iedereen een open infrastructuur- en ontwikkelomgeving die aansluit op zowel het bestaande IT-landschap van bedrijven als op al dan niet cloudgebaseerde omgevingen van andere leveranciers. Desgewenst aangevuld met bijvoorbeeld security, analytics, data management of integratietools. Wat je gebruikt en ontwikkelt, en hoe je het doet – snel naar de markt of iets trager en weldoordacht – is volledig aan de gebruiker.

Zowel vanuit maatschappelijk als economisch perspectief is de snelheid waarmee je kunt innoveren momenteel de belangrijkste bron van waarde. Omarming van Bluemix betekent dus niet dat alle bestaande kennis overboord wordt gegooid. Sterker: met methoden als DevOps, agile en andere benaderingen wordt die juist veel beter benut. Alles gaat steeds sneller en in kortere ontwikkelcycli. Iedereen kan heden ten dage de API-economie benutten, van grote multinationals tot kinderen. De opvolger van Uber heeft al een naam. Er zijn geen beperkingen.

Enthousiast geworden? Klik hier om meer te leren over Bluemix. #IBMAoT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s