De term disruptie komt in alle industrieën, bedrijven, boeken en technologische segmenten in overvloed voor. Snelle technologische verandering daagt de gevestigde orde uit en verandert onze manier van denken en werken. Open source platformen zoals Bluemix geven kleine spelers met disruptieve ideeën de nodige tools om hun gedachtegoed tot uitvoering te brengen of faciliteren interne disruptie bij de gevestigde spelers. Zo is het mogelijk jouw cloud op een dusdanige manier in te richten dat je klaar bent om de disruptie van jouw specifieke segment het hoofd te bieden, of juist om het segment volledig te verrassen. Disruptie is als Justin Bieber: uitdagend, vluchtig en gewaagd.

Het gevolg van disruptie voor uw IT omgeving

Disruptie zorgt ervoor dat de dynamiek van de IT binnen de organisatie verandert – alles wordt kortcyclischer, partnerships komen en gaan net zo snel als het uitserveren en drinken van glühwein op een Duitse kerstmarkt. De cloud bewaart, ordent en integreert grote hoeveelheden dataspecifieke (cloud based) applicaties en herkent patronen en legt verbanden om relevante input te leveren aan de business. Specifieke industriële kennis wordt gelinkt aan data en patronen om een schokeffect teweeg te brengen. Succesverhalen, waarbij gekozen wordt voor een data-first strategie, gecombineerd met de kracht van specifieke industry clouds, zetten hele marktsegmenten op hun kop. Het creëert een buzz rondom alles wat disruptief is met IT discussies die op het niveau van applicaties plaatsvinden en niet op het niveau van architectuur.

Op het niveau van de digitale architectuur spelen namelijk andere vragen een rol: wil iedereen disruptief zijn op ieder vlak? Wil iedereen zelf een cloud samenstellen met specifieke applicaties? Is de IT specialist niet juist op zoek naar een architectuur die robuust en zeker is, in plaats van frivool en vluchtig? Recentelijk beweegt de IT zich naar optimalisering en het leveren van service aan de rest van de business. Als we deze gedachte doortrekken dan is een stabiele service, met incrementele innovatie gewenst. Deze incrementele innovatie kan beschikbaar worden als CIO’s zich niet continu bezig hoeven te houden met het managen van hun cloud. Dit is waar Cloud Managed Services (CMS) op inspeelt. CMS ‘ontzorgt’. Het creëert een stabiele omgeving met betrouwbare processen, waardoor IT specialisten tijd vrij krijgen voor andere zaken. CMS is niet sexy, maar consistent: het faciliteert integratie, back-up systemen en een solide beveiliging. CMS is als Bach: gegarandeerde kwaliteit en rust.

Worden we allemaal Beliebers?

Bieber is een disrupter. Een wild en vluchtig persoon dat een industrie op zijn kop zet – wat zowel voor- als tegenstanders creëert. Bach is de stabiliteit; CMS. In goede en slechte tijden: zijn muziek raakt en levert altijd de hoogste kwaliteit. De CIO waardeert een stabiele architectuur en continuïteit in zijn processen. Het is allicht saaier en het aantal Beliebers zal zeker harder groeien dan het aantal Bach-fans, maar de basis ligt bij Bach en de kenner erkent zijn waarde. Nu én voor in de toekomst.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s